De grønne fingres forening

DSC_6201Litt sur vind legger ingen demper på hagelagets hageglede.

I hagen til Lillian Reinseth på Uthaug har det bugnet lenge, selv om sommersola lar vente på seg. Og det til tross for at hun bor kun 30 meter fra storhavet.

– Hagen ligger midt i nordavindstrekken, men jeg har gjerde og høy beplantning ytterst, som beskytter plantene inne i hagen, sier hun.

En eksplosjon i farger er allerede godt i gang innenfor det hvite stakittgjerdet. Her finner man silkepioner, roser, snøklokker, diverse urter, georginer, tomatplanter, svarthyll, søt-kirsebær, et utall tulipanarter, agurkplanter, påskeliljer og tusenfryd – for å nevne noe.

DSC_6213
Hagen til Lillian Reinseth kan by på et enormt fargespekter.

– Huset er fra 1926 og tilhørte mine besteforeldre. Jeg forsøker å gjenskape mormors hage og snøklokkene er faktisk fra 1930-tallet, sier Lillian Reinseth.

Hun er nestleder i Ørland Hagelag som med sine 55 medlemmer ble kåret til årets hagelag i Sør-Trøndelag for 2014.

– Det er en pris som henger høyt, så den er vi stolt av. Vi er et aktivt hagelag med mange aktiviteter. Det er nok noe av årsaken til at vi vant. Vi arrangerer blant annet hagevandringer, og i august har vi et stort blomstershow på Uthaug, sier hun.

DSC_6220

Nylig arrangerte de barnas hagedag i Meieriparken på Brekstad.

– Det er viktig å lære barna å så. De må ikke være redde for å få jord på fingrene, sier hagelagsleder Ellisif Lund Omdal.

Hun flyttet hjem til Ørland for tre år siden, etter 42 år i inn- og utland.

– Jeg kjente ikke så mange her da vi kom tilbake, så jeg valgte å bli med i hagelaget for å bli kjent med folk, sier hun.

Det viste seg å være et lurt trekk. Nå er både hage og en ny bekjentskapskrets på plass.

– Vi i hagelaget er en sosial gjeng som blant annet møtes til hyggelige styremøter og dugnader i atriet til trygdeboligene på Brekstad. Vi møtes også for å utveksle planter og tips, sier hun.

En trenger slett ikke være hageekspert for å bli med i hagelaget. Medlemmene deler mer enn gjerne av både blomster og hageråd.

– Og alle våre arrangement er åpne for alle, både kurs og hagevandringer, sier Ellisif Lund Omdal.

DSC_6234

Ørland Hagelag:
Opprettet: 1972
Medlemmer: 55

Ønsker du å bli med i hagelaget? Ta kontakt med Ellisif Lund Omdal på 901 09 218 eller elomda@online.no eller Lillian Reinseth på 482 35 022.

Ørland har mange lag og foreninger! Her får du oversikten over alle sammen. Send gjerne mail til hanne.tofte@orland.kommune.no hvis informasjonen om akkurat din forening ikke er oppdatert.

DSC_6206
Nestleder Lillian Reinseth og leder Ellisif Lund Omdal byr på en rekke aktiviteter i år – blant annet hagevandring i Lillians hage.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s