Over 100 sider med høringssvar

DSC_0965

Ørland kommune har mottatt 32 høringsuttalelser til den nye reguleringsplanen for Ørland Hovedflystasjon.

– Vi trenger nå tid til å gjennomgå et til dels omfattende og svært komplekst materiale. Vi skal også avholde flere møter for å få nødvendige avklaringer på enkelte forhold, sier avdelingsingeniørene Kari-Anne Rørstad og Knut Berg i Ørland kommune.

Store papirbunker

1.september gikk fristen ut for å komme med innspill til den omfattende reguleringsplanen for Ørland Hovedflystasjon – et dokument på over 1.500 sider.

De neste årene blir det hektisk byggeaktivitet inne på stasjonen, og den nye reguleringsplanen skal legge føringer for denne aktiviteten. De foreløpige byggekostnadene er beregnet til 5 milliarder kroner. Når de første jagerflyene ankommer i 2017 skal blant annet det nye skvadronbygget står klart, samt det nye simulatorbygget.

Behandles i november

32 instanser har kommet med innspill, og trolig kommer Justisdepartementet med det aller siste i løpet av dagen. Luftfartstilsynet, Fylkesmannen, fylkeskommune, støygruppene, Norges Bondelag og Agdenes kommune er blant dem som har kommet med innspill.

Støy og landbruk er blant noen av de store temaene som er konsekvensutredet i reguleringsplanen, og det er i dokumentet kommet med forslag om avbøtende tiltak.

Kommunestyret skal foreta den endelige behandlingen av reguleringsplanen i midten av november.

Legg igjen en kommentar